Routebeschrijving en parkeren

VZW Onderwijsinrichtingen
Zusters der Christelijke Scholen van Vorselaar
Mgr. Donchelei 5
2290 Vorselaar

Vorselaar voert een parkeerbeleid dat gericht is op ruime parkeermogelijkheden voor zoveel mogelijk inwoners, bezoekers, studenten en leerkrachten. Langparkeerders vinden op wandelafstand van de scholen grote parkings naast de bibliotheek in de Nieuwstraat en aan het sportcentrum op de Oostakker. De blauwe zones in het centrum blijven daardoor beschikbaar voor bewoners en kortparkeerders die snel even naar de winkel, de bank, de apotheek, het gemeentehuis, … willen.

parkeerplan

Langparkeren
U kunt gratis en zonder tijdsbeperking parkeren op
– centrumparking 1 (Oostakker)
– centrumparking 2 (Nieuwstraat)
– gemeentelijke begraafplaats* (Cardijnlaan)

Langparkeren kan alleen voorbij de eerste parkeerstrook aan de kleuterschool. De Cardijnlaan is nog tot en met de eerste parkeerstrook ter hoogte van de kleuterschool blauwe zone. Langparkeren kan dus alleen op de tweede en derde parkeerstrook, ter hoogte van het kerkhof zelf. Al deze parkeerterreinen bevinden zich op wandelafstand (max. 3 minuten) van de dorpskern en de scholen.

Blauwe zones

In een blauwe zone kunt u alleen kort parkeren. Zo blijven winkels, banken, het gemeentehuis, … voor iedereen vlot bereikbaar. In een blauwe zone is het gebruik van een officiële parkeerschijf dan ook verplicht op alle dagen van de week (dus alleen van maandag tot vrijdag van 8u tot 17u). Belangrijk is te weten dat de parkeertijd in Vorselaar beperkt is tot 1 uur.

De parkeerschijf moet goed zichtbaar aan de voorruit liggen. Het is verboden de tijdsaanduiding op de parkeerschijf te veranderen, zonder het voertuig te verplaatsen. Houders van een speciale parkeerkaart voor mensen met een handicap of een bewonerskaart moeten in een blauwe zone hun speciale parkeerkaart of bewonerskaart goed zichtbaar aan de voorruit van het voertuig leggen. Voor hen geldt geen beperking in de tijd. De houders van een bewonerskaart mogen die wel alleen gebruiken in hun straat; dus niet in de hele blauwe zone. Een bewonerskaart, de naam zegt het zelf, geldt enkel in de eigen straat.

De blauwe zones in Vorselaar zijn:
– Markt (volledig)
– Nieuwstraat (vanaf Markt tot huisnummer 9)
– Riemenstraat (vanaf Markt tot kruispunt met Oostakker)
– Lepelstraat (vanaf Markt tot kruispunt met Goorbergenlaan)
– Kerkstraat (volledig)
– Cardijnlaan (rondom kerk en tot eerste parkeerstrook thv kleuterschool)
– Kempenlaan (vanaf Kerkstraat tot kruispunt met Goorbergenlaan)
– Kuiperstraat (vanaf Kerkstraat tot kruispunt met Boulevard)

Parkeerplaatsen voor mensen met een handicap

Op verschillende plaatsen in het centrum van het dorp zijn parkeerplaatsen voorbehouden voor mensen met een handicap:
– op de Markt (aan het gemeentehuis, voor nr. 13): 1 plaats
– voor de ingang van de kerk (Cardijnlaan): 3 plaatsen
– op de parking naast de kerk (Kerkstraat): 2 plaatsen
– aan de toegang tot het sportcentrum: 1 plaats
– in de Kerkstraat vlakbij het postkantoor: 1 plaats
– in de Cardijnlaan op de parking van de gemeentelijke begraafplaats: 1 plaats
– in de Nieuwstraat op de parking van de bibliotheek: 1 plaats
– op de parking aan de gemeentelijke begraafplaats: 1 plaats

De speciale parkeerkaart voor personen met een handicap kunt u aanvragen bij de sociale dienst in het gemeentehuis (tel. 014/50 74 85). Breng uw identiteitskaart mee.

Bewonerskaart
Inwoners die in een blauwe zone wonen en niet over een garage of een parkeerplaats naast de woning beschikken, kunnen in het gemeentehuis een bewonerskaart aanvragen. Breng uw identiteitskaart en het roze inschrijvingsbewijs van uw wagen mee. Met een bewonerskaart kunt u onbeperkt parkeren in uw straat.

Een bewonerskaart is slechts een beperkte tijd geldig. Controleer tijdig de vervaldatum van uw bewonerskaart.

Beurtelings parkeren
In de volgende straten geldt beurtelings parkeren:
– Dijkbaan (gedeelte tussen Lepelstraat en Fazantenlaan)
– Merellaan (volledig)
– Veldstraat (volledig)
– Lepelstraat (gedeelte tussen Dijkbaan en Goorbergenlaan)

Bij beurtelings parkeren is parkeren op de rijbaan alleen toegelaten van de 1ste tot de 15de van de maand, langs de kant van de gebouwen met onpare nummers en van de 16de tot het einde van de maand, langs de kant van de gebouwen met pare nummers. Het veranderen van kant van de rijbaan moet op de laatste dag van elke periode tussen 19u30 en 20u gebeuren.

Parkeerverbod

(1) Het is in de bebouwde kom altijd verboden op de verhoogde bermen te parkeren.
(2) Het is verboden te parkeren in de dreef. Er staat een verbodsbord bij de ingang.
(3) Voor de veiligheid van de schoolgaande kinderen en een vlotte doorstroming van het openbaar vervoer, zijn in de buurt van de scholen aparte parkeerregels vastgelegd.

Kardinaal Van Roey-Instituut: in de Donchelei vanaf kruispunt Goorbergenlaan tot voor de hoofdingang: parkeerverbod ma-vr (15u30-17u30) + woe (11u30-12u30).